Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ!!

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΣΕΑΣ

Φέτος στο Νηπιαγωγείο μας φτιάξαμε τις καλοκαιρινές μας κατασκευές εκμεταλλευόμενοι τα  ανακυκλώσιμα υλικά, που μας είχαν περισσέψει από όλη τη χρονιά.
Τα παιδιά όλη τη χρονιά έφερναν διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά, με τα οποία φτιάξαμε πολύ όμορφα πραγματάκια.
 Είπαμε,λοιπόν, να μην αφήσουμε αυτά που μας είχαν απομείνει παραπονεμένα.

Στόχος μας ήταν  να αποκτήσουν τα παιδιά θετική στάση απέναντι στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στη διαδικασία της ανακύκλωσης,έτσι ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα και τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης τους.
Επίσης,μέσα από τις κατασκευές αυτές χρησιμοποίησαν δημιουργικά τη φαντασία τους καθώς είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν διαφορετικές χρήσεις των αντικείμενων και των υλικών που είχαν στη διάθεσή τους.
Συνεργάστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα φτιάξουν τις κατασκευές τους και διαχειρίστηκαν τις διαφωνίες που προέκυψαν κυρίως ως προς τη χρήση κάποιων υλικών.
Μέσα από όλη τη διαδικασία των κατασκευών,καλλιεργήθηκε και ο προφορικός λόγος(π.χ περιγραφή της πορείας που ακολουθήθηκε για να γίνει μια κατασκευή,έκφραση συναισθημάτων για το αποτέλεσμα κ.τ.λ)καθώς και τα μαθηματικά(π.χ όταν χρειάστηκε να μετρήσουμε και να κόψουμε 8 πόδια για τα χταπόδια ή τα σχοινάκια που κρέμονταν τα ψαράκια στο ενυδρείο μας, κ.τ.λ).

Ας δούμε λοιπόν τι φτιάξαμε

Ενυδρείο με κουτί δημητριακών



Ψαράκια με περιοδικό




Καβουράκια με κονσέρβα τόνου




Μέδουσες και κοράλλια από μπουκαλάκι νερού




Υποβρύχια με μπουκάλι από γάλα και καπάκια




Καρπουζάκι με καπάκια



Καραβάκια με πιάτο



Βαρκούλες με κουτάκι από τυρί,πιάτο και ρολό από χαρτί υγείας




Χταπόδια με κονσέρβα τόνου και ρολό από χαρτί



Το σκηνικό για τη γιορτή μας,το οποίο φτιάχτηκε με όλα τα παραπάνω.




Τα παιδιά διασκέδασαν πολύ με τις κατασκευές αυτές,εντυπωσιάστηκαν με το γεγονός ότι κάποια <<άχρηστα υλικά>> πήραν νέα μορφή κι ένιωσαν ιδιαίτερα περήφανα όταν εισέπραξαν το χειροκρότημα των γονιών τους για το σκηνικό,το οποίο μετά τη γιορτή κόπηκε και μοιράστηκε στους δημιουργούς του.

Ευχόμαστε σε όλους να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι!!




**Κάτω από κάθε εικόνα υπάρχει σύνδεσμος όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πώς φτιάχτηκε κάθε κατασκευή.


1 σχόλιο: