Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ- 4ο Νηπιαγωγείο Μεγαλόπολης

4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

  ΕΡΕΘΙΣΜΑ Σήμερα η ημέρα μας ξεκίνησε με μια φωτογραφία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μια μικρή αναζήτηση πληροφοριών γύρω από τον Δανό παραμυθά και  με τη δέσμευση πως θα μάθουμε περισσότερα για αυτόν και τα βιβλία του κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης.

  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Η μέρα μας συνεχίστηκε με το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Ο θησαυρός του Βιβλιοπόντικα» !!! Το παραμύθι περιείχε cd., το οποίο αξιοποιήσαμε, επιλέγοντας να ακούσουμε το παραμύθι κι όχι να το διαβάσουμε, όπως έχουμε κάνει τόσες άλλες φορές με άλλα παραμύθια!! 


 Ο Βιβλιοπόντικας αναζητώντας έναν θησαυρό για να προσφέρει στη νεογέννητη κόρη του, μας ταξίδεψε στον κόσμο των παραμυθιών και μας μίλησε για την αξία τους με έναν τρόπο απλό και διασκεδαστικό, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «ο θησαυρός -που ψάχνει- είναι τα Βιβλία, γιατί τα Βιβλία είναι θησαυρός»!!
  Ακούγοντας την αφήγηση του παραμυθιού, γυρνούσαμε και παρατηρούσαμε τις σελίδες του βιβλίου. Ταξιδέψαμε με τις φωνές των αφηγητών,  διασκεδάσαμε με το τραγούδι του ήρωα τραγουδώντας το κι εμείς μαζί του και αντιληφθήκαμε πως ο κόσμος της τεχνολογίας μας βοηθά να απολαύσουμε ένα βιβλίο, με άλλο τρόπο!!
  Όταν ολοκληρώθηκε η ακρόαση της αφήγησης, σκεφτήκαμε με τη σειρά μας όλους τους «θησαυρούς» που έχουμε συναντήσει  μέσα στα βιβλία που έχουμε διαβάσει και ο καθένας  ζωγράφισε το δικό του θησαυρό.
 Οι ζωγραφιές-θησαυροί  χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία μιας αφίσας… όπου τα παιδιά σε συνεργασία έγραψαν  με τον δικό τους τρόπο το μήνυμα του Βιβλιοπόντικα …


Με τον τρόπο αυτό κλείσαμε τη σημερινή μέρα για τον εορτασμό του παιδικού βιβλίου… περήφανοι κι ευχαριστημένοι κολλήσαμε την αφίσα μας στον τοίχο της τάξης μας!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου