Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ..ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ- 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ..ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Πριν από λίγες μέρες το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο βρισκόταν στην Μεγαλόπολη καλώντας μας να γνωρίσουμε το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα «Μετακινούμαι». Στόχος του προγράμματος ήταν  να αναγνωρίσουν τα παιδιά τούς τρόπους μετακίνησης του ανθρώπου πάνω στη Γη, να χαράξουν δικούς τους δρόμους και να έρθουν σε επαφή με τα υλικά της Γης που αξιοποιεί ο άνθρωπος για να μετακινηθεί.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
 

Μια μέρα πριν την επίσκεψή μας , έγινε η σχετική ενημέρωση των παιδιών  και πραγματοποιήσαμε έναν ελεύθερο καταιγισμό ιδεών με θέμα τη λέξη «Παιδικό  Μουσείο» και το τι περιμένουμε  να δούμε σε αυτό..

Ορισμένα παιδιά που είχαν επισκεφθεί κάποιο μουσείο με τους γονείς τους, μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους και μας ενημέρωσαν σχετικά με τη  συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουμε στο μουσείο..

Αυτό που απέμενε ήταν να επισκεφθούμε τελικά  το Παιδικό Μουσείο και να δούμε αν θα ήταν όπως το περιμέναμε…!!
 
 
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ-ΔΡΑΣΗΣ
 
Πηγαίνοντας εκεί.. τα πράγματα έδειχναν να είναι διαφορετικά από αυτό που αναμέναμε.. καθώς αφού γνωριστήκαμε με τις κυρίες του παιδικού μουσείου.. άρχισε το «παιχνίδι»… Επεξεργαστήκαμε πολλά διαφορετικά είδη που μας βοηθούν να μετακινούμαστε.. και μας μεταφέρουν, και μιλήσαμε γι΄αυτά..





..τα μιμηθήκαμε με το σώμα μας..


..Φτιάξαμε μια μακέτα και τοποθετήσαμε επάνω διαφορετικούς δρόμους για να κινηθούν διαφορετικά μέσα μεταφοράς και αγγίξαμε υλικά με τα οποία φτιάχνονται οι δρόμοι...









..τέλος, ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας μέσο μεταφοράς…


...το οποίο φεύγοντας το πήραμε μαζί μας...



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Επιστρέψαμε στην τάξη μας και συγκρίνοντας την εμπειρία μας με αυτά που αρχικά αναμέναμε.. συμπεράναμε πως αυτό ήταν έναν μουσείο διαφορετικό από τα άλλα… αφού τα παιδιά διασκέδασαν όχι μόνο με τα όσα είδαν, αλλά και με τα όσα έκαναν εκεί!!
Αυτά που μας άρεσαν περισσότερο από την επίσκεψή μας …τα ζωγραφίσαμε…




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου