Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ"-Νηπιαγωγείο Κοντοβάζαινας



Η πρώτη μας επίσκεψη για τη φετινή χρονιά έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων (9 Οκτωβρίου) στο Ταχυδρομείο του χωριού μας.
Την προηγούμενη της επίσκεψης ετοιμάσαμε γράμματα για τους γονείς με τα οποία τους ενημερώναμε για τις συσκευασίες που ανακυκλώνονται καθώς αυτό το διάστημα ασχολούμαστε με την Ανακύκλωση. Έτσι, συνδέσαμε το Σχέδιο Εργασίας αυτής της περιόδου με την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων.






Πριν την επίσκεψη συζητήσαμε για το επάγγελμα του Ταχυδρόμου παλιά και σήμερα. Ερέθισμα στη κουβέντα μας αποτέλεσαν σχετικές φωτογραφίες. Επισημάναμε ότι σε κάθε χώρα υπάρχουν ταχυδρομεία και είδαμε τα σήματα των ταχυδρομείων μερικών χωρών. Ακόμη, αναζητήσαμε  στο διαδίκτυο το σήμα των ελληνικών αλλά και των ρώσικων ταχυδρομείων καθώς δύο από τις μαμάδες κατάγονται από εκεί.






 Με τη βοήθεια ενός βιβλίου για τα επαγγέλματα, μάθαμε για  το ταξίδι που κάνουν τα γράμματα μέχρι το προορισμό τους. Πλέον ήμασταν έτοιμοι για το ταξίδι και των δικών μας γραμμάτων.
Στο Ταχυδρομείο μας υποδέχτηκε ο ταχυδρόμος ο οποίος μας εξήγησε τη χρησιμότητα των γραμματοσήμων και μας βοήθησε να κολλήσουμε μόνοι τα γραμματόσημα στα γράμματα προς τους γονείς. Επίσης μας έδειξε τους χώρους και την τσάντα του την οποία η Κωνσταντίνα βρήκε άσχημη γιατί έμοιάζε παλιά! Πριν φύγουμε ρίξαμε τα γράμματα στο κουτί του ταχυδρομείου.
  


Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο, αφού «γράψαμε» ο καθένας ένα γράμμα και  ετοιμάσαμε φακέλους διπλώνοντας Α4, παίξαμε Ταχυδρομείο (θεατρικό παιχνίδι).





Ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος που το παιχνίδι συνεχίστηκε και την επομένη κατά την ελεύθερη ώρα. Τώρα περιμένουμε με ανυπομονησία να λάβουν οι γονείς τα γράμματα!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
Giussepe Zanini, «Το Ταχυδρομείο» στο Το βιβλίο των επαγγελμάτων,(μτφρ. Β. Κοχλατζή), Αθήνα: εκδόσεις Δωρικός, σσ. 41-42.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου