Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ- 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης


9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων δραστηριοτήτων μας, υλοποιήσαμε και κάποιες δράσεις με τους γονείς των νηπίων μας.


ΔΡΑΣΗ 1η
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣΚΑΣ
ΣΤΟΧΟΣ: Μέσα από την ενεργή συμμετοχή των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα παιδιά να νιώσουν περήφανα και να εκφραστούν δημιουργικά σε συνεργασία με τους γονείς τους και τους γονείς των φίλων τους.

Την Τετάρτη 18/02/2015 το πρωί μαμάδες και μπαμπάδες ήρθαν στο νηπιαγωγείο μας και όλοι μαζί διακοσμήσαμε μάσκες με γυψόγαζα που είχαμε φτιάξει  και ζωγραφίσει με τα παιδιά τις προηγούμενες μέρες.
Επιλέξαμε τα υλικά μας και αρχίσαμε τη διακόσμηση.







Tούλια , υφάσματα , δαντέλες , παγιέτες , χάντρες , κουμπιά , κορδέλες και ο,τι άλλο υλικό είχαμε στο σπίτι μας και στο σχολείο μας παρέα με τη φαντασία μας δημιούργησαν το ακόλουθο αποτέλεσμα












Στο τέλος όλοι μαζί χορέψαμε παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια για να ενισχύσουμε την όμορφη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί και να κλείσουμε όμορφα τη μέρα μας.





ΔΡΑΣΗ 2η

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
ΣΤΟΧΟΣ: Άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Τρίπολης για συμμετοχή στο στολισμό της πόλης μας, συναντηθήκαμε, όσοι μπορέσαμε 

( γιατί  το κρύο ήταν πολύ τσουχτερό !!! ) στο κέντρο της πόλης και στολίσαμε τις ουρές των  σιδερένιων χαρταετών που είχαν τοποθετηθεί στους φανοστάτες , με μάσκες που είχαν ζωγραφίσει και διακοσμήσει τα παιδιά.








Ευχαριστούμε πολύ τις μαμάδες και τους μπαμπάδες των νηπίων του Νηπιαγωγείου μας που είναι πάντα πρόθυμοι να συμμετέχουν στις δράσεις μας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου